• Miért nem kell a gyerek?

  Posztmodern jelenség, hogy a szellemi és politikai elit tagjai között egyre kevesebb anya és apa van Európa-szerte. Nem egyszerűen arról van szó, hogy a fenti hölgyeknek és uraknak bokros teendőik miatt nincs idejük szülőnek (is) lenni. Tapintható valami ki nem mondott, rejtett viszolygás, távolságtartó irtózás, talán némi lenézés is a hagyományos családos élet iránt. Az életmód-divat kreátorai nem ezt az…

  [Bővebben]
  28 kedvelés
 • Politika, közösség gyerekekkel – Lehetséges ez? Naná!

  Tegnap jelent meg a Mandineren Szalma György írása a jobboldali fiatalok közössége, a Tranzit nyári konferenciájáról, melyet a hétvégén tartottak Tihanyban, Szenvedélyünk Magyarország címmel. Magam is ott jártam, csak épp az értékközösség „masters” csapatát erősítve, férjjel és négy kisgyerekkel. Veterán tranzitos vagyok, már akkor ott voltam a jobboldali értelmiségi fiatalok összejövetelein, mikor még azt „Fesztivál a határon” névvel illették, és…

  [Bővebben]
  4 kedvelés
 • Az igazi First Lady – Eleanor

  Amikor az Egyesült Államok korábbi first lady-jeire gondolunk, általában először az elegáns Jackie Kennedy, a határozott Nancy Reagan vagy a férje mellett igencsak aktív szerepet játszó Hillary Clinton jut eszünkbe. Kevesek elméjében jelenik meg a nem túl elegáns, szépnek pedig semmiképpen sem mondható Eleanor Roosevelt arca.

  [Bővebben]
  0 kedvelés
 • ’56 – 60

  Történelmi eseményt ünnepelni sosem értéksemleges megemlékezés, a múlt szilánkjainak szikár egymás mellé rakosgatása, neutrális visszanézése. Az ünnep mindig érzelmi viszony, a nemzeti ünnep pedig óhatatlanul politikai viszonyulás is.

  [Bővebben]
  1 kedvelés
 • Mikrofonba vénkurvázott a polgármester. Mi ezzel a baj?

  A szolnoki polgármester a közgyűlésen egy napirendi pont után kiszól a kollégájának: „Ennyi hülye, vén kurvát!” Sajnos, a mikrofon bekapcsolva maradt, az esetből pedig index címlap lett.

  [Bővebben]
  0 kedvelés
 • Uniós ámokfutás

  Miért érzem azt, hogy a józan ész egyirányú utcáján rendre szembe jön velem egy uniós rendszámtáblájú ámokfutó?

  [Bővebben]
  1 kedvelés
Iratkozz fel hírlevelünkre
Legfrissebb
Facebook