Anyaként nő

Ez egy nagyon nehéz feladat! Sokszor úgy érezzük, önzőek vagyunk, ha kicsit magunkra is időt szakítunk.  Elmúltam 30 éves, van egy férjem és két gyönyörű gyermekem. Dolgozom, mellette rendszeresen edzek, takarítok és vacsorát főzök. De mindezek mellett Nő is vagyok. Ez kicsit a személyes történetem, de remélem, erőt tudtok meríteni belőle!

Komplexusos gyermekkor

Húsgolyó voltam. Nem voltam kórosan elhízott, de azért mindig volt rajtam felesleg. Már egész kicsinek, az iskolában is csúfoltak. Azt hiszem ez volt az, ami meghatározta és végigkísérte az életem. A folyamatos elégedetlenség. amikor a tükörbe nézve nem azt látod, akit szeretnél. Mondanám, hogy próbáltam tenni ellene, de testnevelés órán béna voltam, futni nem tudtam, más edzésre nem jártam. Persze az evés iránti szenvedélyem már akkor is virágzott.

Házasság, gyerekek

Világ életemben anya akartam lenni. Míg más lányok énekesek, és táncosok, meg híres színésznők szerettek volna lenni, én csak családra és két gyerkőcre vágytam. (Egy fiúra és egy lányra) Ahogy azt szerettem volna, meg is érkeztek pont ebben a sorrendben, ma már 8 és 6 évesek. De amennyire szerettem volna anya lenni, annyira rettegtem tőle, hogy mi lesz velem és a testemmel a szülések után. Sosem voltam vékony, így joggal éreztem úgy, hogy csak rosszabbodni fog a helyzet. Persze jött minden, ami a terhességgel jár: csíkok a hason, visszerek és a szoptatás következményei. Igen, ebben a helyzetben nem érzi annyira nőnek magát az ember.

Anya vagyok, de Nő is

Éreztem, hogy nem jó így. Hogy nem vagyok rendben magammal. És ez a kapcsolataimra is kihatással volt. Úgy éreztem, muszáj tennem valamit, MAGAMÉRT. Amikor a gyerekek picit nagyobbak lettek, elkezdtem rendszeresen mozogni és odafigyelni a táplálkozásra. És láss csodát, a kilók szép lassan leolvadtak rólam. Egyre többen vették észre a változást, és ez még több erőt adott. Elkezdtem csinos ruhákban járni, és lassan úgy éreztem, hogy életemben először, két gyermekes anyaként végre Nő vagyok. Bár nem tökéletes, de leginkább közel ahhoz a képhez, amit kitűztem magam elé.

Közgazdászból edző

De ez csak a kezdet volt. Úgy éreztem, hogy minél több emberrel szeretném megosztani az örömöm, és hogy másoknak is segíteni szeretnék. Ekkor jött az elhatározás: edző leszek. Elvégeztem több képzést, ma már edző, gyermek aerobic oktató és táplálkozási tanácsadó vagyok. Én, aki világéletemben dagi és béna voltam mindenben, ami mozgás. De éreztem, hogy ez az én utam és muszáj volt megpróbálnom.

Ma már én segítek

Ma már olyan szerencsés helyzetben vagyok, hogy azt csinálhatom, amit szeretek. Edzőként és tanácsadóként én segíthetek másoknak, hogy elérjék, amire vágynak. Nincs nagyobb öröm annál, mint amikor pozitív visszajelzést kapok, mert sikerült valakinek változtatni az életén: legyen az egészségesebb életmód, fogyás, vagy csak egy jó hangulatú stresszlevezető edzés. Jó dolog motiválni! És megmutatni, hogy tényleg nincs lehetetlen!

Légy az a nő, aki mindig is szerettél volna!

Nem számít, hogy milyen géneket kaptál. Hogy túl vagy már több szülésen, és azok esetleg nyomot hagytak a testeden. Nem számít, hogy mikor kezded el, sose érezd azt, hogy túl késő! És végül nem számít, hogy mennyire tűnik elérhetetlennek. Ha igazán akarod, nincs, ami megállíthat! Mert fontos, hogy békében legyél Magaddal! Mert Anyaként is lehetsz Nő!

Szilvifitness

Share