Megjelent a Green Events by Planet Z, Magyarország első környezetvédelmi eseményszervező és eseménykereső mobilalkalmazása, ahol a jó cselekedetek még pontokat is érnek.


Régóta elkötelezett hívei vagyunk a hétköznapi környezettudatosságnak és annak népszerűsítésének. Örömmel osztjuk meg, hogy elkészült társszervezetünk a Zöld Követ Egyesület által indított PlanetZ közösség első letölthető zöld applikációja, a Green Events by Planet Z. A Green Events szeretné összehozni és ösztönözni az embereket zöld események szervezésére, valamint azokon való részvételre.

Az applikáció egyik nem titkolt célja, hogy összehozza a zölden gondolkodó családokat, és korosztálytól függetlenül a zöld gondolkodásmódra fogékony generációkat a kamaszoktól az aktív idősebb korosztályig. Az elkészült zöld program különlegessége, hogy az események megszervezéséért vagy az ezeken való részvételért pontok gyűjthetőek, amit értékes ajándékokra lehet a későbbiekben beváltani.

 „Számos környezetvédelmi egyesülettől azt a visszajelzést kaptuk, hogy bár rengeteg programot szerveznek év közben, gyakran kevesen látogatnak el ezekere, mert nincs egy olyan felület, ahol gyorsan és egyszerűen tudják tájékoztatni azokat, akik nyitottak az ilyen tematikájú rendezvényekre. Ekkor jött az ötlet, hogy hozzunk létre egy alkalmazást és építsünk egy zöld közösséget” – foglalta össze Király Nóra, a Ficsak, és a Zöld Követ Egyesület elnöke.

Egy felmérés szerint a magyarországi fiatalok 68%-ának kiemelten fontos a környezetvédelem. A megkérdezettek többség szerint a klímaváltozás hatással van az életére. A kutatás szerint a kézzelfogható, látható eredménnyel járó akciók kelti fel a Z generáció érdeklődését. 

Programok a Green Events applikációban

Az alkalmazás összegyűjti Magyarország zöld eseményeit:

A Green Events by Planet Z alkalmazás használata teljesen díjmentes, csak egy rövid regisztráció szükséges a belépéshez. Az app-ba magánszemélyek, cégek és civil szervezetek is egyaránt regisztrálhatnak és létrehozhatnak eseményeket.

A jó cselekedet pontot ér! – “Itt mindenki jól jár, aki tesz a környezetért!”

A Green Events alkalmazás egyedi pontgyűjtő rendszerrel rendelkezik.

A zöld eseményeken való részvétel vagy saját esemény szervezése után is pont jár, mely a saját profil “pontjaim” résznél követhető. Pont gyűjthető az alkalmazásban családi barátok meghívásával, és velük vagy ismerősökkel legalább egy zöld eseményen közös részvétellel.

A részvétel után az esemény lezárásakor a szervezőnél lehet igazolni a részvételt az alkalmazásban található “Részvétel igazolása” menüpontban a szervezőtől kapott QR kód beolvasása után.

 A Green Events Power By PlanetZ applikáció letölthető:
● Google Play
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.milcomp.green_events_app
● App Store
https://apps.apple.com/tc/app/green-events/id1598716216

Nyereményjáték 2022. március 31-ig!

A Green Events by Planet Z nyereményjátékot is meghirdetett, melyhez érdemes kapcsolódni. Az első 10 ember, aki 2022. március 31-ig megszervez és lebonyolít a díjmentes Green Events alkalmazáson belül bármilyen zöld eseményt, (melyen legalább 10 fő részt is vesz a rendszer szerint) megajándékozzák egy általa választott 20.000 Ft értékű – Vak Varjú étterem vagy zoldbolt.hu – ajándékutalvánnyal.

A nyereményjátékról bővebb információ itt található: https://www.facebook.com/zoldkovet/posts/456167029507687

Az applikáció letölthető a Google Play áruházból és az App Store-ról is!

App Store: https://apps.apple.com/hu/app/green-events/id1598716216

Google Play: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.milcomp.green_events_app

A Green Events applikáció felépítéséről, funkcióiról, a pontbeváltásról, a regisztráció részleteiről bővebb információ itt található:
https://zoldkovet.hu/2022/01/08/itt-a-green-events-magyarorszag-elso-zold-esemenyszervezo-alkalmazasa/

A Green Events mobilapplikációba való regisztráció alkalmával érdemes feliratkozni a Planet Z hírlevelére is, melyben

Cikk forrása: Ficsakblog.hu

Share