Sűrű nyara volt, ki tudta pihenni magát az év végi őrület előtt, hiszen az advent nem a karácsonyi ráhangolódásról szól ebben a szakmában?

Az évnek semmilyen szaka nem szól a pihenésről nekem, nagyon-nagyon sok koncertünk van a zenekarral, minden napra esik egy próba, egy program, akár hétköznap van, akár hétvége. Természetesen nekem is kiemelt fontosságú az évnek ez a szaka. Az elmúlt években a családi karácsony többnyire egynapos volt, 24-ére korlátozódott, akkor tudtunk csak hazamenni, és együtt lenni mindannyian, viszont ebben az évben igyekszünk ezt többnapossá tenni, hogy több idő jusson egymásra.

Vannak közös, családi szertartásaik?

Közösen főzzük az ünnepi vacsorát és közösen esszük meg, ez a legfontosabb szertartás nálunk karácsonykor. (nevet) De mindenkinek megvan a specialitása. Mi az öcsémmel az előkészületekben vagyunk a legjobbak. Mivel apukám halászlét már vagy 50 éve csinál, badarság lenne ezt átvenni tőle hirtelenjében, a főzést meghagyjuk a profiknak. Bár én is nagyon szeretek főzni, de nem a karácsonyi menüben vagyok jó.

Kép forrása: Vastag Csaba Hivatalos Facebook oldala

Miben jó?

Ahhoz nagyon értek, hogy mindenből csináljak mindent, meglepő alapanyagokból meglepő végeredmény jön ki. Sokat laktam olyan körülmények között, hogy hasznosítani kellett mindent, úgyhogy ebben jó vagyok.

A Családszervezetek Második Adventi Jótékonysági Vásárának Ön az arca, saját alapítványával is segít a rászorulóknak, fontos Önnek a jótékonyság?

Nem csak nekem kell, hogy fontos legyen, hanem mindenkinek. A társadalom működését úgy képzelem el, hogy ha az ember kap valamit, akkor adjon is vissza belőle. Amikor felkerültem Budapestre, akkor én sem olyan körülmények között éltem, mint most, hanem egyrészt nagyon sokat kellett dolgozni, másrészt egy olyan közeg kellett, ahol kibontakozhattam, ahol barátok vettek körül, akik segítettek nekem,. Többnyire gyerekeknek, fiataloknak szoktam segíteni a saját alapítványommal is, a koraszülöttek ügye, amelyre a vásáron gyűjtenek, pedig nagyon fontos. A gyerekeknek nekünk kell segíteni, mert ők nem tudnak maguk érdekképviseleti szervezetet alakítani, és ettől az egész társadalom erősödik, közösen ettől lesz majd mindenkinek jó.

Kép forrása: Vastag Csaba Hivatalos Facebook oldala

Van, aki a családjában, tágabb környezetében koraszülött volt?

A családban nem, a tágabb környezetben biztosan, mert a mai világban ez egyáltalán nem olyan ritka dolog, de alapvetően nem vagyok otthon a gyerek-témában.

És nem is vágyik arra, hogy otthon legyen benne?

Nem, nem, még nem tervezek családot. Az öcsémnek van már gyermeke, lesz is, és ez nagyon jó, de a magam részéről még nem szeretnék. Nagyon sok munkám van, és az elmúlt pár hónapban, a múlt hetet leszámítva itthon sem voltam. Azt sem tudtam már, hogy néz ki a lakásom, hogy kell bejönni magamhoz. (nevet)

Képek forrása: Vastag Csaba Hivatalos Facebook oldala

Az édesanyja nem kérdezi, hogy kisfiam, mikor akarsz már unokát?

Így, hogy már van a családban unoka, ezt megúsztam egyelőre. (nevet)

Képek forrása: Vastag Csaba Hivatalos Facebook oldala

Amari

Share