“A színész- énekesnők élete is a gyerekük és a családjuk körül forog, tele logisztikai megoldásokkal. Mert amikor más Édesanyák a meleg vacsorát készítik hétköznap, én akkor indulok a munkába kis sminktáskámmal és fellépőruhámmal. Persze jól előkészítve és megszervezve a másnapot, hogy reggel 6- kor amikor én is ugyan úgy kelek pár óra alvás után és félálomban frissen készítem az uzsonnát 10 éves Kislányomnak ,hogy minden aznapi teendő flottul menjen. Aztán “üres” óráimban egy kis mosás, főzés miközben szövegkönyvvel a kezemben egyensúlyozva próbálok kiteregetni. Este pedig átalakulok, belebújva egy színházi jelmezebe vagy egy flitteres esélyi ruhába válok művésszé, alkotó emberré. Mindezt boldogan téve, hiszen így vagyok egész.”

Milyen érzés édesanyának lenni?

Felemelő, felelősségteljes, feltétel nélküli szeretet.

Melyek a legnagyobb élményeid a gyermekeddel kapcsolatban?

Amikor tudom hogy mindent ért, érez anélkül, hogy bármit is mondanom kellene.

Milyen szervezést igényel, hogy mindkét szerepedben megálljad a helyed?

Állandó logisztika az életem.

Kik segítenek ennek megvalósításában?

Csodálatos összetartó családom van. Ők segítenek. Anyukám, testvéreim, párom.

Mit tanácsolsz azoknak az anyukáknak, akik úgy érzik, semmi idejük nincs, főként önmagukra sajnálják az időt?

Sokáig én is így voltam ezzel. Aztán rájöttem, hogy nagyon fontos magamra is időt szakítani. Pont a gyermekem miatt. A Kislányomnak joga és szüksége van egy fizikailag, lelkileg kiegyensúlyozott Édesanyához.

Hogyan tudod összeegyeztetni a családot a munkával?

Egyik sem működne a másik nélkül. Így vagyok egész.

Minden sikeres férfi mögött áll egy nő, ezt megfordítva is igaz lehet. Ki támogat Téged lelkileg?

A Párom, Édesanyám, Családom és a Barátaim.

Jut elég időd a családodra, Magadra?

Időszakos, de igyekszem hogy fontos eseményeken, ünnepeken együtt lehessünk az egész családdal.

Mit üzensz a fiataloknak a családalapítást illetően?

Ha eljön az idő és van lehetőségük családot alapítani, ne habozzanak. Sose legyen fontosabb a karrier. Nem kell félni, a család nem jelent akadályt. Menni fog a kettő együtt is!

Milyen vágyaid, álmaid vannak a jövőt illetően?

Jó lenne, ha minden olyan szépen alakulna ahogyan eddig is. Boldogság, egészség.

Mit teszel ezek megvalósítása érdekében?

Szorgalmasan, tisztességesen, szeretetben próbálok élni. Némi humorral.:-)

Névjegy: Tunyogi Bernadett musical-színésznő, énekesnő, egy kislány édesanyja

A Magyar Rádió Gyermekkórusában kezdődött pályafutása kisiskolásként, de már nagyon hamar felfigyeltek kivételes muzikalitására, tehetségére. A színpadot, az éneklést szinte nem is kerülhette volna el, hisz nemcsak édesapja, hanem a családjának nagy része művészember. A Rádió Gyermekkórusát követte az Állami Operaház Gyermekkórusa, és innen már nem volt megállás. 15 éves korától rendszeresen fellép rock- és pop-produkcióban, operett szerepekben. 1997-ben diplomázott a Színház és Filmművészeti Főiskola operett-musical szakán. 1998 óta a Budapesti Operettszínház tagja, ahol a Hello, Dolly!-ban Minnie Fay, és az Egy bolond százat csinál című előadásban Betty szerepét játszotta. 2001 óta szabadúszó. Dolgozott Demjén Ferenccel, a Tátrai Banddel, a Rapülőkkel, Ákossal.  200l-ben eMeRTon-díjazott, mint az év Legjobb Musical énekesnője. Gyerekek, felnőttek jól ismerhetik, mint a Walt Disney mesehősnők énekhangját. Herkules és Alice csodaországban című rajzfilmekben a betétdalokhoz, főcímdalokhoz is kölcsönözte hangját.

Főbb szerepei: Éva (Valahol Európa), Rózsa (Kis herceg), Lánghy Aranka (A kőszívűember fia), Eponine (Nyomorultak) Marta (A pók asszony csókja), Betti (Egy bolond százat csinál), Kirugott szerető (Evita), Miss Minnie Fay (Hello, Dolly) Emma Carew (Jekyll és Hyde), Mária (Jézus Krisztus szuper sztár) Svetlana Sergievsky (Sakk), Pepita Ofélia (Piszkos Fred, a kapitány) Octavia (Sztárcsinálók), Janet (Rocky Horror Show)

Képek forrása: Tunyogi Bernadett hivatalos facebook oldaláról.

Tunyogi Bernadet
Tunyogi Bernadet
Tunyogi Bernadet
Tunyogi Bernadet
Share