Egy igazi szuperanyu

Egy anya, főleg akinek kicsi gyerekei vannak, sosem szokott unatkozni.  Hogy mennyi idő jut önmagára a gyerekek, háztartás, főzés és napi teendők mellett? Azt hiszem, ha most megkérdeznénk egy két gyermekes anyukát, valószínűleg nevetne ezen. Az „énidő” nem igazán ismert az anyukák körében. Még akkor sem, ha néha csak egy óra alvásért is ölni tudnánk. Az önbizalmunkról nem is beszélve.

Persze mind szeretnénk csinosak lenni. Csinosak maradni a gyermekünk születése után is. Nőnek lenni anyaként is. És vonzó nőnek maradni a párunk szemében. Mondhatnánk, hogy ilyenkor nem ez a legfontosabb. Pedig ez mindig fontos! Egy kiegyensúlyozott anyuka sokkal tartalmasabb és önfeledtebb időt tud a babájával tölteni és egy önmagával elégedett nő a párkapcsolatát is jobban tudja óvni.

Ez a történet egy igazi szuperanyuról szól.

A húgom 28 éves, egy 8 hónapos hercegnő és közel 3 éves nagyfiú anyukája. Bátran állíthatom, hogy a gyerkőcök 100 %-ban kitöltik a napját, van, hogy 110%-ban is. ☺ A szülés után 15 kg maradt rajta, ami egyre inkább zavarta. Január elején jött el a pillanat: eldöntötte, hogy változtatni szeretne! Elkezdett tudatosan, napi ötször enni és rendszeresen mozogni. Mivel a gyerekek még nagyon picik, így online, otthonról csatlakozik be az edzéseimbe.

A gyerekek minden edzés közben mellette vannak. Van, hogy a nyújtás közben, már a kislánya a kezében van. Van, hogy picit előbb abba kell hagyni a fürdés miatt, vagy éppen rohanva ér haza, hogy mozogni tudjon. És sokszor annyira fáradt, hogy azt sem tudja, hogy milyen nap van.

Mégis csinálja. Kitartóan. Még akkor is, ha sokszor nagyon nehéz. Január óta 5 kg-ot fogyott, és már a ruháin is érzi a változást. Sokkal egészségesebben eszik, már nem iszik cukros üdítőket és nasikat sem eszik, mert látja, hogy ezekkel mennyi felesleges kalóriát vitt be eddig.

Hogy mi a tanulság? A kérdés sosem az, hogy tudunk-e változtatni, hanem, hogy valóban akarjuk-e azt. Hogy kitartunk-e a célunk mellett és hajlandóak vagyunk-e olykor lemondani dolgokról.

Nekem a Húgom az élő példa arra, hogyha az ember igazán akar valamit, akkor el tudja érni! Mert ha a cél lebeg a szemünk előtt, akkor nem a kifogásokat fogjuk keresni, hanem a megoldást! Nagyon-nagyon büszke vagyok Rá!

És üzenem minden anyucinak: Te is lehetsz szuperanyu! ☺

Share