Igazán szellemes módon reklamált egy anyuka a Victoria és Albert Múzeumban, miután a múzeum alkalmazottai nem engedték, hogy nyilvánosan szoptasson. Az anya azt írta Twitterén, hogy mindössze egy nanoszekundumra látszott ki a mellbimbója szoptatás közben, mégis megkérték, hogy takarja el magát. A nő, ahelyett, hogy ezt csendben tűrte volna, folytatta kislányával a múzeumi túrát, miközben bőszen kattintgatott a telefonjával.

“Össze vagyok zavarodva” – posztolta ez alá a kép alá. “Úgy tűnik, a múzeumot nem zavarják a meztelen keblek, addig, amíg kőből vannak, és nem hús-vér cicik.” A szobor neve is árulkodó: Gyermekét szoptató parasztasszony. A felvetés jogosnak tűnik: ha a szoptatást ábrázoló művészeti alkotásokat kiállításra méltónak tartja a múzeum, akkor vajon miért nem lehet ott nyilvánosan szoptatni?

A múzeum végül elnézést kért a történtekért. Az igazgató szerinte kifejezetten benne van a szabályzatukban, hogy az anyákat nem szabad zavarni szoptatás közben. Az anyuka a BBC-nek nyilatkozva méltányolta a bocsánatkérést, ugyanakkor sajnálatosnak tartja, hogy nem mindenki van tisztában azzal, hogy Angliában a közterületen szoptató anyák jogi védelemben részesülnek. “A szabályok fontosak, de csak akkor működnek, ha a dolgozók egyetértenek velük, és be is tartják őket.” – mondta.

Borítókép: Giovanni Pisano szobra

Forrás: www.npr.org

Share