Azt mondják, a nők olyanok, mint virág a kertben, mint kenyér az asztalon, mint tűz a kályhában. Színessé varázsolják a mindennapokat, táplálják az életet és melegen tartják az otthonokat.

Nőként erőt adnak ezek a gondolatok, és segítenek elviselni azokat az elvárásokat, amelyek egyre több irányból érkeznek. Segítenek megfelelni is ezeknek az elvárásoknak, mert ha a nőt elismerik, ha a mellette élők látják és tisztelik erőfeszítéseit, az megsokszorozza tenni akarását. A nő erejét a közöny és a tisztelet hiánya gyengítheti, de a szeretet, a szeretetből fakadó gondolatok és szavak, a szeretet gesztusai, a szívből jövő visszajelzések új energiával töltik fel az odaadást.

Ma sincs könnyebb dolga a nőknek, mint régen, a technikai fejlődés a háztartás vezetését teszi csak komfortosabbá. De amennyi időt nyer ezzel az egyik helyzetben, tízszeresen kell beletennie azt máshova, olyan feladatba, amit szintén a fejlődés vagy a társadalmi változások hoztak. Nincs egyensúly ma se. Egy dolgozó nő, aktív időszakának minden percében lavírozni kényszerül a munka és a család egymásnak sokszor ellentmondó kihívásai között.

Lavírozik, keresi azt a lepkeszárny finomságú egyensúlyt, ami segíthetne mindeközben saját nőisége megélését is.

A Nőnap, amikor a mindenkori NŐT ünnepli a világ, bármilyen szokatlannak is tűnhet a gondolat, de a jelenlegi korban ehhez az egyensúlykereséshez ad kapaszkodót. Egy olyan visszajelzés a Nőnap, amely segítségével, – ha csak egy rövid időre is, – de megpihenhet a női lélek. Minden felé érkező szép gondolat és minden szál virág ezt segíti elő.

Mi nők szeretjük ezt a napot, hiszünk az ünnep tisztaságában és valódiságában. Elhisszük, hogy amikor ránk mosolyog a világ, azt szívből teszi. Elhisszük, hogy minden szó, minden üzenet, minden ölelés igaz és az, aki virággal közeledik, nem megszokásból, nem azért teszi, mert ezt teszi más is.

Hisszük, hogy azért teszi, mert ismeri azt a nőt, akinek ezen a napon virággal kedveskedik, ismeri erőfeszítéseit. Sok arcát ismeri annak a nőnek, sok pillanatot éltek már meg együtt és tudja, mire képes az a nő, ha szeret. Látta fáradtan, és látta azt is, ahogy az a nő a legreménytelenebb helyzetben is felállt, kihúzta magát és felemelt mindenkit, aki hozzá tartozik.

Szeressétek hát a nőket, és ahogy a Ficsak blog oldalán is olvashatjátok, szeressétek jól a nőket! Mert ez nagyon fontos.

 Ahogy az is fontos lehet, hogy milyen virággal kedveskedtek ezen a napon a nőknek, hiszen fel lehet markolni az első virágcsokrot egy üzletközpontban, vagy az utolsó pillanatban, már hazafelé, egy sokáig nyitva tartó virágboltban. De lehet személyesebb is a nőnapi köszöntő virág. A virágokkal ugyanis sokkal több mindent és pontosabban ki lehet fejezni, mint azt gondolnánk.

Ezen a napon köszöntsétek a nőket a virágok nyelvén, ha nem lehet élővirággal, akkor egy gyönyörű virágkép is lehet szépséges üzenet. Ehhez adunk segítséget, egy kis betekintést az általunk összeállított, egyszerűsített, nőnapra hangolt virágszótárral:

A kis kitekintő után mindenki szíves figyelmébe ajánljuk a „Szeresd a nőt!” című konferenciát, amely a közelgő nőnap alkalmából kerül megrendezésre.

Az eseményen bemutatásra kerül  a “Női lélek férfi szemmel 2022” exkluzív nőnapi kiadvány is, melyet a Fiatal Családosok Klubja (FICSAK) a Mindennapok Női Szemmel Egyesülettel (NŐISZEM) karöltve a nemzetközi nőnap alkalmából idén ötödik alkalommal jelentet meg. Az elegáns kiadvány exkluzivitását az adja, hogy kereskedelmi forgalomban nem kapható, s a kötet lapjain 70 férfi, közéleti szereplő és művész szívből jövő nőnapi üzeneteit, gondolatait gyűjtöttük egy csokorba a nőkről és a női lét és lélek csodáiról, és nyújtjuk át a hölgyeknek nőnap alkalmából.  

A Női lélek férfi szemmel 2022. évi exkluzív kiadvány lapozható formában itt kérhető >> https://bit.ly/3hrKfju

2022. március 8-án 10 órától ÉLŐ online követhető a „Szeresd a Nőt!” címet viselő nőnapi konferencia a Fiatal Családosok Klubja, a Magyar Női Unió és a Nőiszem Facebook oldalán.

Az esemény ingyenes!

A regisztráció ezen a linken érhető el ⇒ Szeresd a Nőt! – nőnapi konferencia online

Március 8-án kora este kulturális programmal is várjuk az érdeklődőket. Közösségi média felületünkön online formában levetítjük a “Tony” szeressétek egymást és tiszteljétek atyátok emlékét c. színdarabot, mely gróf Batthyány Lajosné Zichy Antónia férje fogságának és halálának visszaemlékezéséről szól. A főbb szerepekben anya és lánya, Tordai Teri és Horváth Lili színésznők láthatók. A két Jászai Mari-díjas színművésznő Tonyt az asszonyt alakítja különböző életszakaszaiban, míg gróf Batthyány Lajost Széles Tamás kelti életre.

Share