Nekünk, nőknek életünk minden szakaszában oda kell figyelnünk a testünk jelzéseire az első menstruáció kezdetétől a menopauza végéig. Nőnek lenni és a nőiséget megélni, majd átadni lányainknak nem könnyű feladat elé állít bennünket. Számos egészségügyi probléma árnyékolhatja be életünket, s ezzel a nők többsége sajnos gyakran szembesül.

Napjainkban szerencsére hatékony módszer is rendelkezésére áll a nők számára. A finomhangolt gyakorlatsorok többezer nőnek segítettek már különböző nőgyógyászati panaszok enyhítésében. Ez nem más, mint a női egészségtorna, mely a kismedencei szervek közötti energiaáramlás serkentését, a hormonális egyensúly megteremtését és a záróizmok erősítését szolgálja minden életkorban, minden nőnek.

Sajnos egyre több nőnél probléma a hormonális egyensúlyt természetes mederbe terelni, s a hangsúly a természetesen van.

Számos módszer közül mi most a kismedencei tornát ajánljuk, mely könnyedebb, ám dinamikusabb más tornákhoz képest, ám hatékonysága magáért beszél.

Olyan tudás birtokába juttatja a hölgyeket, melynek segítségével beindulnak a test gyógyító mechanizmusai.

De miben tud többet ez a mozgásforma?

A kismedencei női egészségtorna segít

Jó hír, hogy a gyakorlatok bárki számára online is elérhetők, ígymindenki a számára legalkalmasabb időpontban végezheti: nappaliban, teraszon, kertben, nyaraláskor, szinte bárhol, ahol számítógépközelben vagyunk.

Az edzettségi állapottól függően 10-15 vagy 20-30 percet érdemes szánni a gyakorlásra, közben meg lehet állni és szünetet is lehet tartani.

A speciális kismedencei tornát folyamatosan és lelkiismeretesen végző hölgyek visszajelzései alapján a menstruációs ciklusuk ingadozása megszűnt, a görcsös hasi fájdalom enyhült. Az ovulációt serkentő gyakorlatok segítették a petefészek működését, a letapadt petevezetéket megnyitották, a progeszterontermelődést is beindítva. További jótékony hatása, hogy megszüntette a kismedencei energiablokkot azáltal, hogy az áramoltatott vér alhasi vérbőséget okozva az addig energiahiányban lévő női nemi szerveket ellátta megfelelő mennyiségű, tápanyagban, oxigénben, hormonokban gazdag vérrel. Regenerálta és működésre serkentette a szerveket, így kialakult egy természetes egyensúlyi állapot.

Ez a típusú torna nem javasolt menstruáció előtt 2 nappal és a menzesz alatt, valamint mióma műtét után 4-6 hétig.

A torna kezdeti jótékony hatása között szerepel, hogy már az első 10 percben megkezdődik az izzadás, s vele a szervezet tisztítása. A relaxációs zenének köszönhetően a progeszteronhiányt előidéző stressz megszűnik. Az első napokban csípőkörnyéki izomlázra lehet számítani, cserébe éjjel felriadások nélküli pihentető alvást biztosít.

További információ:

https://www.yourpelvicfloor.org/media/Pelvic_Floor_Exercises_Hungarian-revised.pdf

https://mioma.hu/kezeles-termeszetes-modon/noi-egeszsegtorna/

Hölgyeim!

Mozgásra fel, intim egészségünk védelmében!

Share