A Szent István Intézet anyák-napi felhívásához a Mindennapok Női Szemmel Egyesület is csatlakozott. A felhívásban résztvevő családszervezetekkel és magánszemélyekkel együtt szívünkön viseljük gyermekeink jövőjét, és követeljük a béke hangjának világos, hallható képviseletét.

Sajnos joggal figyeljük aggodalommal egy Európára is átterjedő fegyveres konfliktus közeledését. Az anyáknak szentelt ünnepen az édesanyák hangját mi is szeretnénk felerősíteni, és növekvő aggodalmunknak hangot kívánunk adni.

Arra kérünk – pártállástól függetlenül – minden magyar politikai szervezetet és minden felelős közéleti szereplőt, hogy politikájuk és megnyilvánulásaik itthon és a nemzetközi térben is egyértelműen a mihamarabbi békét szolgálják!

A szomszédunkban 27 hosszú hónapja dúl véres háború, ez idő alatt sokezer édesanya – köztük magyar asszonyok is – vesztette el legdrágább kincsét, gyermekét. Sokezer megözvegyült anyuka apa nélkül kell felnevelje gyermekeit, rettegésben vagy hazájából elmenekülve, szüleit hátrahagyva kell gyermekeiről gondoskodjon.

Eközben – az egyébként is demográfiai krízissel küszködő Európában – meg sem becsülhető azoknak a fiatal nőknek a száma, akik a béke törékenységét látva elhalasztják a gyermekvállalást, s talán sohasem élhetik meg az anyaságot. Ahelyett, hogy az elhúzódó konfliktus lezárása felé haladna a világ, ma annak kiszélesedése fenyeget. Egyre több európai vezető tesz aggasztó kijelentéseket, melyek a közvetlen katonai részvételt sürgetik.

Egy Európára is átterjedő fegyveres konfliktus minden édesanya legrettegettebb rémálma, épp ezért – az anyáknak szentelt ünnepen – gyermekeink jövőjéért aggodalommal a szívünkben követeljük a béke hangjának világos, hallható képviseletét!


Mindennapok Női Szemmel Egyesület

Share