A Mesés Egészség pályázatra beküldött művek közül fogadjátok szeretettel Schmaus-Kőrösi Petra (12 éves) meséjét.

Zsófi és anyukája elindultak a doktorbácsihoz. Beültek a kék autóba és tíz perc múlva már ott is voltak a váróteremben.

Zsófi, te következel – szólt ki az ajtó mögül egy hölgy. Ő a doktorbácsi asszisztensnője, magyarázta anya. Zsófi bement a szobába, ahol az orvos már várta. Míg a hölgy elkérte Zsófi tajszámát az anyukájától, a doktorbácsi megvizsgálta a gyermeket.

Most pedig megmérjük a lázadat! – mondta az orvos. 36.6, nincs lázad Zsófi! – nyugtatta meg őket. A kislánya makkegészséges! –  mondta a doktorbácsi anyának.

Két hét múlva azonban Zsófi belázasodott és nagyon fájt a hasa. El is indultak ismét az orvosi rendelőbe, de előbb anya egy időpontot egyeztetett az asszisztenssel. Az orvosi vizsgálat során a doktorbácsi megállapította, hogy Zsófinak gyomorrontása van. Megkérdezte mit evett mostanában, mire Zsófi azt válaszolta: Reggelire megettem egy zacskó chipset egy kis cukorral és csokival.

Akkor ez lehet a baj! – mosolygott a doktorbácsi. Egy pár napig maradj otthon, diétázz és egészségesebb ételeket egyél nasik helyett! – adta ki az utasítást. Ha ezt betartod, és még friss gyümölcsöket is eszel, hamarosan jobban leszel! – tette hozzá kedvesen.

Zsófi nagyon boldog volt, hogy nemsokára meggyógyul és újra láthatja a barátnőit. Megfogadta, hogy ezután egészségesebben fog táplálkozni, főleg mert nagyon fájt a hasa. Ezután ha megéhezett, finom piros almát evett, mitől aztán jó kedve lett.

Share