Milyen érzés édesanyának lenni?
A legnagyobb kiteljesedés.

Melyek a legnagyobb élményeid a gyermekeddel kapcsolatban?

Minden nap, minden perc egy új élmény, egy újabb rácsodálkozás. A születésük és az utána eltöltött pár hét a kórházban különösen emlékezetes, vagy amikor kimondták az első szavakat, amikor elindultak, amikor megölelnek, és azt mondják:”Anya,szeretlek!”. Imádom, ahogy minden apróságnak tudnak örülni, és ahogyan felfedezik a világot…és még sorolhatnám…egyszóval a két kislányom önmagában egy NAGY és életreszóló élmény.

Kozma Orsi
Kozma Orsi

Milyen szervezést igényel, hogy mindkét szerepedben megálljad a helyed?

Hetekre, hónapokra előre megbeszéljük az elfoglaltságokat, sokat segítenek a nagyszülők is. Mivel a párom is zenész, így pontosan tudja, érti az életformámat, és szerencsére, ő is szabadabban tud mozogni.

Kozma Orsi
Kozma Orsi

Kik segítenek ennek megvalósításában?

A nagyszülők rengeteget segítenek, de volt, hogy már a bölcsis néni is vigyázott a lányokra, és van egy nagyon jó bébiszitterünk is.

Mit tanácsolsz azoknak az anyukáknak, akik úgy érzik, semmi idejük nincs, főként önmagukra sajnálják az időt?

Meg kell tanulni megengedni magunknak egy kis kényeztetést, töltődést, és meg kell tanulni kezelni a bűntudatunkat és aggodalmainkat. Hiszen megérdemeljük, nem vagyunk robotok, és csak akkor tudunk újra adni, ha van miből, ha van energiánk, ha kicsit tudtunk töltődni. Több türelmünk is lesz, és figyelmünk. Anyának lenni egy nagyon sokrétű feladat, sokfelé kell megfelelni, nemcsak anyának, de feleségnek, nőnek is kell maradnunk. Meg lehet találni az egyensúlyt, és meg kell, nem szabad magunkat feladni, nem szabad mártírrá válni.

Hogyan tudod összeegyeztetni a családot a munkával?

Nehezen, de egyre jobban megy…sokat dolgozom rajta.

Kozma Orsi

Minden sikeres férfi mögött áll egy nő, ezt megfordítva is igaz lehet. Ki támogat Téged lelkileg?

A férjem mindenből kiveszi a részét már a kezdetektől fogva. Mivel ikreink vannak, így nagyon sokszor megosztottuk a feladatokat, hogy egyszerre tudjuk végezni, így ő teljesen átérzi, tudja, hogy mennyi munka, fáradtság, de öröm is egy nap.

Jut elég időd a családodra, Magadra?

Sokkal több családi programot és baráti programot szervezünk, amióta gyerekeink vannak. Összejárunk barátokkal, akiknek szintén vannak gyerekeik. Sokat beszélgetünk, tapasztalatot cserélünk. Magamra vagy éjjel van időm, vagy akkor csinálok, pl. énekóra, masszázs, amikor a lányok oviban vannak.

Mit üzensz a fiataloknak a családalapítást illetően?

Merjenek nagyot álmodni, ne féljenek, gyermekvállalás mellett is lehet karriert építeni. Jó, nehezebb, de meg lehet csinálni. Ráadásul a gyerek, az anyaság rengeteg ispirációt ad, és jó tükör az önismerethez. Ha tehetném és úgy alakult volna, már jóval fiatalabb koromban vállaltam volna gyereket…legyen újra minél több fiatal huszonéves anyuka és apuka!

Milyen vágyaid, álmaid vannak a jövőt illetően?

Szeretném az új szóló pop lemezemet idén befejezni. Emellett szeretnék sokat koncertezni itthon és külföldön. Dolgozom egy új, saját márkás divatterméken. És részt vállaltam egy most induló, koraszülötteket és családjukat támogató projektben, ezt is teljesen mellszélességgel csinálom.

Kozma Orsi
Kozma Orsi

Mit teszel ezek megvalósítása érdekében?

Próbálom megtervezni előre a napomat. Eleve a koncertjeim, határidők a naptáramban már adnak egy támpontot, de ezek kordában tartják az életem. Amikor a lányok kisebbek voltak beállt egy napirend, ami hasznosnak bizonyult, így a mi életünket is megkönnyítette.

Ami a legfontosabb, hogy próbálom minden napomat a maga teljességében megélni.

Képek forrása: Kozma Orsi hivatalos facebook oldala

Kozma Orsi
Kozma Orsi
FICSAK
FICSAK
FICSAK
FICSAK
Share