Háromszorosan is fontos esemény lesz ma este az Erkel Színházban.

A fél nyolckor kezdődő Zongoraáriák koncerttel először is Liszt Ferenc születésnapját ünnepelhetjük (a világhírű zeneszerző 1811-ben e napon látta meg a világot Doborjánban) a mester kiváló ismerőjének, Bogányi Gergely zongoraművésznek és Váradi Zita operaénekesnő interpretációjában.

Ezen az estén debütál az Erkel Színház színpadán az a különleges hangszer is, amely elsőként szólal meg a világban: Bogányi csodazongorájának eddig sosem látott hosszú, hangversenytermi változata. Páratlan élmény lesz a zongorista nevével fémjelzett, küllemre és hangzásában is egyedülálló, a híres versenytársakat, a Steinwayt és a Bösendorfert is lepipáló instrumentum első megszólalása Közép-Európa legnagyobb színházi terében, az Erkelben.

A művek felidézik a Liszt zsenialitását, egyúttal a különleges zenei élményen túlmutató jelentőséggel is bírnak, ugyanis a Herczegh Anita fővédnöksége mellett zajló zongoraest bevételét a Tűzoltó utcai Gyermekklinika daganatos és leukémiás betegséggel küzdő kis ápoltjainak ajánlják fel. A reménylett bevételből korszerűbbé és otthonosabbá válhatnak a súlyos betegséggel küzdő gyermekek gyógyulási feltételei, a kezelések idejére fenntartott baba-mama szobák felújítására költik majd el a befolyó összeget.

Ha jegyet váltunk a Zongoraáriákra, biztosak lehetünk abban, hogy nemcsak egy felejthetetlen művészi élménnyel leszünk gazdagabbak, de minden forint a legjobb helyre, a legnagyobb szükség enyhítésére kerül az Őrzők Alapítvány közvetítésével.

Ne habozzunk, még most sem késő jegyet vásárolni!

Share