Lehet öt vagy tizenöt éves a lakója, egy lányos szoba alapvetően különbözik egy fiú szobájától. Rózsaszín és fehér, pasztellszínek, tüllök, mesebeli baldachinok. Múltkori gyerekszobai tárolós cikkünk után többen is kértetek hasonló ötleteket. Most olyan lányos dekorációkra fókuszáltunk,  amelyek könnyen elkészíthetők otthon, némelyiket alig tart tovább pár percnél összedobni. Mások komolyabb tudást igényelnek, de egy ügyeskezű DIY anyuka előtt nem lehet akadály, főleg, ha a lányával együtt munkálkodnak. Ötlet-tárházunkban kicsiktől a nagyokig gondoltunk mindenkire.

Már a legkisebbek szobájában is megtalálható általában dekorációként a nevük: ajtón, falon, szekrényen. A készen kapható betűk helyett szuper megoldás ez a fonallal burkolt változat, amit kedvünkre variálhatunk gombokkal, virágokkal, pillangókkal, masnikkal, gyöngyökkel.

Még egy játék a betűkkel: rakjuk ki őket mű- vagy papírvirágokkal, ragasszuk díszes keretbe, vagy készítsük flitterrel, ahogy a jobb oldali képen. A lényeg, hogy egyedi legyen!

A balerinás, hercegnős 3D-s képek közül biztosan megtalálja mindenki a maga ízlésének valót. Nekem személy szerint a hercegnők nagyon giccsesek, inkább a balerina finomságát választanám, de ilyesmiben nem lehet vitatkozni az ötéves lányommal.

Ha már a falaknál tartunk: nem kell mindig képekben gondolkodni, készíthetünk akár kerítést is a szobába, kikandikáló virágokkal. A jelmezeknek fenntartott fal sem rossz ötlet, így legalább könnyen rendet tud tartani a kicsi is egyedül.

Az ovis korosztálynál a baldachin mindig nyerő, és némelyik egész egyszerűen megvalósítható. A világítósokhoz csak a karácsonyi fényfüzért kell újrahasznosítani.

Ami pedig mindent visz, a tüll! Bevallom, sokáig abban reménykedtem, hogy ezt a mániát mi megússzuk, de sajnos, hiába fohászkodtam, én sem maradtam ki a jóból. Természetesen a gyerekszoba is pompázhat tüllben, a széknek, asztalnak, ágynak is lehet szoknyája, bár bevallom, nálam ez már a “too much” kategória. Viszont nem nekem kell itt aludni, ugye?

Gondoltunk a Disney-rajongókra is: az árnyékképeket egy ügyeskezű elsős is simán összehozza, a színes változathoz olvasztott zsírkrétát csurgattak a képekre. A tükör is nagyon cuki, de az ajtógomb mindent visz! Elkészíteni, mondjuk, nem olyan könnyű…

Amennyire utálom a tüllöket, annyira imádom ezeket a miniatűr ajtókat! Praktikus funkciójuk is lehet, a konnektort eltakarni, de a lényeg, hogy szuperül néznek ki, és meglódítják a fantáziát! Vajon Meseországba nyílnak?

Na és akkor a rózsaszín… Nehezen lehet megúszni, bár az én lányomnak pont a lila a kedvence, de a pinket sem veti meg. Nem muszáj rózsaszínt választani, de ha a régi keretet, komódot átfestjük a gyerek kedvenc színére, pont ugyanúgy fog neki örülni, mintha újat kapott volna. A rózsás lámpához egy régi kendőt használtak fel, nekem nagyon tetszik, még ha rózsaszín is!

Még több komódos ötlet. Csinálhatjuk simán tapétával vagy csomagolópapírral, de a baloldali például szalvétatechnikával készült. A jobboldali fiókok táblafestékkel vannak lefestve. Firkálni a bútorra??? Simán 🙂

Ezekhez a pillangókhoz kell némi türelem, a hajkefe viszont pofonegyszerű. Ragasztózzuk be a hátát, és nyomkodjunk bele gyöngyöket. Ennyi!

Ezek a pomponok imádnivalóak, és nem is olyan bonyolult szemet készíteni, mint először hittem! Tuti, hogy ki fogom próbálni a kislányommal együtt.

Jöjjenek a nagyobbak, ezeket a tükröket tuti, hogy a tizenévesek is imádni fogják! Aki arra tippelt, hogy műanyag kanálból készültek a keretek, most nyert. Ugye, milyen jól mutatnak?

Sima fémből készült papírkosarak. Nézzünk szét a lakberendezési áruházakban, tuti, hogy találunk ilyen kukát feketében, szürkében. Nem kell mást tenni, csak lefesteni egy jó színre, és fejre fordítani, máris kész az éjjeliszekrény.

A lányoknak ékszereik is vannak, amiknek az esztétikus tárolása nem könnyű feladat. Leginkább a kavicsos megoldás tetszik. Pár szép kavics nálunk mindig akad otthon, csak fel kell ragasztani a falra, kétoldalú vagy gyurmaragasztóval.

Hiába utáljuk még a gondolatát is, előbb-utóbb eljön az idő, amikor a mi édes pici lányunk is sminkelni kezdi magát. Nálam még szerencsére messze van ez, de a baloldali mágneses megoldást lehet, hogy kipróbálom magam…

Ezeket a lámpákat egytől-egyig imádom! De a legjobb egyértelműen a pingpong-labdás. Gyönyörű!

Az éjjeliszekrény is felkerült a lakásunk bakancslistájára. Iszonyú jól mutatnak az egymás mellé ragasztott üvegkavicsok! A pomponos szőnyeg nagyon könnyű, csak borzasztó időigényes, de legalább van mit csinálni a gyerekekkel unalmas téli estéken.

Installációk a falra nagyobbaknak. A gombostűs-fűzőset már biztosan el tudja készíteni egy nagyobbacska alsós, a jobboldali alsó fakorongokhoz inkább anya kell majd.

És a végére egy kakukktojás. Bár ezeket a falak is DIY projektként készültek, azért én meg lennék lőve rendesen, ha egy ilyet kéne elővarázsolnom. Vajon asztalos vállal ilyet?

Források:

pinterest.com

http://www.landeeseelandeedo.com

http://diyprojectsforteens.com

http://hative.com

http://www.repeatcrafterme.com

http://mollymoocrafts.com

 

 

 

Share