• Politika, közösség gyerekekkel – Lehetséges ez? Naná!

  Tegnap jelent meg a Mandineren Szalma György írása a jobboldali fiatalok közössége, a Tranzit nyári konferenciájáról, melyet a hétvégén tartottak Tihanyban, Szenvedélyünk Magyarország címmel. Magam is ott jártam, csak épp az értékközösség „masters” csapatát erősítve, férjjel és négy kisgyerekkel. Veterán tranzitos vagyok, már akkor ott voltam a jobboldali értelmiségi fiatalok összejövetelein, mikor még azt „Fesztivál a határon” névvel illették, és…

  [Bővebben]
  4 kedvelés
 • „Sohasem éreztem hátrányát a közéletben annak, hogy NŐ vagyok!”

  Vitályos Eszter, európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkár asszonnyal tavaly augusztusban találkoztam először a parlamentben egy, a szoptatás világnapjához kapcsolódó rendezvényen. Nem lehetett nem észrevenni. A frizurája, a sminkje, ruhája? Azon gondolkodtam, hogy vajon mitől olyan szuggesztív a személyisége? Alapvetően attól, hogy sokat mosolyog.

  [Bővebben]
  0 kedvelés
 • ’56 – 60

  Történelmi eseményt ünnepelni sosem értéksemleges megemlékezés, a múlt szilánkjainak szikár egymás mellé rakosgatása, neutrális visszanézése. Az ünnep mindig érzelmi viszony, a nemzeti ünnep pedig óhatatlanul politikai viszonyulás is.

  [Bővebben]
  1 kedvelés
 • Mikrofonba vénkurvázott a polgármester. Mi ezzel a baj?

  A szolnoki polgármester a közgyűlésen egy napirendi pont után kiszól a kollégájának: „Ennyi hülye, vén kurvát!” Sajnos, a mikrofon bekapcsolva maradt, az esetből pedig index címlap lett.

  [Bővebben]
  0 kedvelés
 • Amerikai elnökválasztás női szemmel

  A demokrata jelölt Hillary Clinton, a republikánusok jelöltje Donald Trump.

  [Bővebben]
  0 kedvelés
 • Népszabadság = szabad nép?

  Sokat olvasgatunk, beszélgetünk idehaza mostanában 1956-ról, nagyobbacska gyermekeink saját kis világukból kitekintve olykor már érdeklődve, sőt, szomjasan hallgatják múltunk történeteit, próbálják összeilleszteni mozaikokból az összefüggéseket.

  [Bővebben]
  0 kedvelés
Iratkozz fel hírlevelünkre
Legfrissebb
Facebook