Ötödik alkalommal került megvalósításra a rendezvényt, mely ez évben is nagyon sok családot vonzott. A Mindennapok Női Szemmel Egyesület büszke rá, hogy Újbudán ilyen kiemelt figyelmet tud fordítani az egészségre. Az esemény nem csupán arra hívta fel a figyelmet, hogy milyen fontos mindannyiunk boldogságához az egészségünk, hanem arra is, hogy érdemes nagyon figyelni a megelőzésre.

A gyerekeknek a szülők mutathatnak példát az egészséges életmód terén is, hogy a kicsik felnőve egészséges emberek váljanak. Minden eseményünkkel és aktivitásunkkal igyekszünk lehetőséget teremteni e fontos téma népszerűsítésére.

A megnyitón Horváth Ildikó, egészségügyért felelős államtitkár asszony arról beszélt, az ilyen programok alkalmasak arra, hogy közelebb jussunk az egészséges életmód kialakításához, segítséget kapjanak az emberek a betegségek megelőzésében. Kiemelte, az Emberi Erőforrások Minisztériuma sokat dolgozik a megelőzés érdekében, és támogatásáról biztosított minden olyan mozgalmat, rendezvényt, amivel egészségnyereség érhető el.

Hoffmann Tamás, Újbuda polgármestere az eseményen arról beszélt, hogy a kerület évek óta arra törekszik, hogy minél több sportolási lehetősége legyen az itt lakóknak: futópályákat, szabadtéri kondiparkot hoztak létre sok helyen. Kiemelte, az egészségügy területén is történtek fejlesztések. Ezek között említette az új gyermekegészségügyi centrum építését. Az épület szerkezeti kialakítása elkezdődött, az építkezés első üteme februárra befejeződik – tette hozzá.

Simicskó István, Újbuda országgyűlési képviselője szerint az egészség megőrzésében nagy felelősség hárul az egyénre, hiszen 20 százalékban a környezeti hatások, 20 százalékban a genetika, 10 százalékban az egészségügyi ellátás színvonala és 50 százalékban az életmód határozza meg az ember egészségi állapotát. Hozzátette, a kormány megbecsüli az orvosokat, az egészségügyben dolgozókat, és az ilyen típusú rendezvények nemcsak a közösségek erősítését szolgálják, hanem a helyes életmód kialakításában is nagy segítséget nyújtanak.

Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója is a betegségek megelőzésének fontosságát emelte ki. Éppen ezért  – mondta – a mentőszolgálat évek óta nagy hangsúlyt fektet a laikus életmentés megismerésének fontosságára, annak oktatására. Ennek köszönhetően az elmúlt két évben sikerült megduplázni a sikeres újraélesztések számát – emelte ki.

Köszönjük mindenkinek, aki velünk tartott szeptember 22-én az EgészségPART eseményén!

Share