A Mindennapok Női Szemmel Egyesület (NŐISZEM) a Szent István Intézet szakmai együttműködésével a „Nyári szünetben is szüntelen figyelem!” címmel szervez kampányindító kerekasztal-beszélgetést 2022. június 27-én, hétfőn 18.00 órától.

A kerekasztal-beszélgetés ÉLŐBEN, a nőiszem Facebook oldalán lesz követhető 18.00-19.30 óra között –> https://www.facebook.com/events/350052440596170

Az esemény ingyenes, de regisztrációhoz között!

Regisztráció >> https://forms.gle/dHvA6eDS68U4Wp1E7

A Nőiszem a magyar lányok, asszonyok, édesanyák és nagymamák érdekeit képviselő civil szervezet – partnerségben az 1 éves születésnapját ünneplő kereszténydemokrata Szent István Intézettel – szeretné felhívni a figyelmet a gyermekvédelem új kihívásai kapcsán az ártalmas médiatartalmakra, melyekre a 11 hetes iskolai nyári szünidő alatt még inkább ki vannak téve a digitális térben egyre többet mozgó gyerekek.

Az esemény célja, hogy felhívja a szülők és a gyermekekkel foglalkozó szakemberek figyelmét azokra a káros tartalmakra, melyek a gyermekeket, kamaszokat az online térben vagy mozikban, streaming szolgáltatói platformokon érhetik.

E kiemelten fontos témát járja körül és erről beszélgetnek a kampányindító kerekasztal-beszélgetésen rangos közéleti személyiségek és a témában jártas neves szakemberek, akiknek segítségével igyekeznek nemcsak ráirányítani a figyelmet a veszélyekre, de gyakorlati segítséget is kínálni a sokszor tanácstalan szülőknek. A gyorsan változó digitális világban ugyanis nehéz eligazodni, sokszor ismeretlen terepen kell megvédeni a gyerekeket, miközben a technológia térnyerése az emberi, családi kapcsolatokat is átformálja.

A beszélgetés résztvevői:

Dr. Varga Judit, igazságügyi miniszter

Dr. Koltay András, az NMHH és a Médiatanács elnöke

Hal Melinda, klinikai szakpszichológus

Klausz Melinda, közösségi média specialista 

A kerekasztal olyan kérdésekre keresi a választ, hogy mit tehet a felnövekvő generációk védelmében, a globális trend ellenében a kormányzat, a jogalkotás, és mit az intézmények, szakemberek vagy épp a médiaszabályozás az agressziót szülő videójátékokkal, pornográf tartalmakkal szemben. Keressük a választ arra is, mit tehetnek a szülők, mire kell tudatosan odafigyelniük akár a nyári szünet alatt, s hogy vajon készülnek-e olyan korszerű, értékes kulturális tartalmak, melyeket együtt, élvezettel “fogyaszthatnak” különböző korosztályok.

Az esemény moderátora Bohár Dániel, a Megafon véleményvezére.

Share