Olyan természetesnek éljük meg, hogy időről-időre a környezetünkben rendet tesszünk, miért ne lehetne ezt a lelkünkkel is megtenni? Ahogy a szobánk tele lesz porcicákkal, lelkileg is besokallhatunk az élet által a ránk nehezedő dolgoktól. Az érzelmi életünk nyomot hagy körülöttünk, s ez bizony kihat családi, munkahelyi és baráti kapcsolatainkra is: ahogyan bent, úgy kint, így ha a lelkünkben rendezettség van, az kifelé is megnyilvánul.

Mégis hogyan lehet és érdemes a lelkedet megszabadítani a lerakódott salaktól?

Először is őszintén érdemes szembenézni az érzéseinkkel és megvizsgálni, hogy milyen érzések kerítenek bennünket hatalmukba. Mitől aggódunk? Milyen félelmeink vannak? Mi az a legrosszabb eshetőség, ami bekövetkezhet, ha használjuk vagy ha túladunk rajta? Mert ha jobban belegondolunk igenis elképzelhető, hogy félelmünk csupán a múltban gyökerezik, és már régen elvesztette az aktualitását, vagy aggodalmunk a jelenlegi körülmények között nem is igazolódik már be.

Hogyan kezdj hozzá? Mi most adunk egy 5 lépéses ‘útmutatót’ ami segítségedre lehet ebben.

1. Válj meg nyomasztó terheidtől!

Mindenképpen fontos, hogy magad mögött hagyd mindazt, ami hátráltat téged, s ebben minden olyan tárgyi dologra is beletartozik, amely évek óta ott porosodik a szekrényedben. Ha megválsz a régitől, azzal helyet teremtesz az újnak.

  1. Legyél te magad a változás motorja!

Az élet előbb vagy utóbb kimozdít a komfortzónádból, és változás elé kényszerít. Sokkal jobb, ha Te mész elébe, és magadtól teszed meg első lépéseket. Igen, meglehet nagy erőfeszítésedbe kerül majd a megszokottól eltérő életvitelt kialakítanod, és beleugrani az ismeretlenbe, mégis majd napról napra érzékelni fogod, hogy erősebb leszel, hogy minden körülmények között számíthatsz magadra, és képes vagy önerőből javítani az életeden.

  1. Fektess be önmagadba az önismeret által!

Miért jó, ha becsapjuk magunkat? Ez a lehúzó, depresszív gondolkodás melegágya. Helyette érdemes megkeresned azokat a gyengeségeidet, amelyeken változtatni szeretnél, és lépésről-lépésre haladva, türelemmel változtatsz rajtuk képességed és lehetőségeid szerint.

  1. Legyél egyedül a gondolataiddal, figyeld közben magad!

Melyik vonzóbb számodra? Elvonulni a természetbe vagy egy kávéház teraszára? Mindegy is, csak magadra figyelj! Jó ha viszel magaddal tollat és jegyzetfüzetet, hogy le tudd írni a téged foglalkoztató érzéseket, gondolatokat és ha eszedbe jutna egy hasznos ötlet, akkor azt is. Ha adsz magadnak napi 1 óra szünetet, azzal könnyebben kibontakoztathatod a kreatív éned.

  1. Legyél nyitott a változásra!

Ne gubózz be, inkább vedd észre a pillanat kínálta lehetőségeket, és kezdj el ezek szerint élni. Vágj bele számodra kedves tevékenységbe vagy keress fel egy rég látott ismerőst, vagy keress egy mozgásformát, ami feltölt energiával.

Meg fogod tapasztalni, hogy a lelki egészség felé vezető út telis-tele van pozitív energiával, mely által gyógyul majd a lelked, és gyógyul a tested is.

Ha úgy érzed, szükséged van természetes támogatásra, akkor az ásványokat bátrat segítségül hívhatod: az amazonit, gránát, mohaachát, obszidián, rutilkvarc és turmalin bírnak lélekgyógyítóhatással.

Mindannyian megérdemeljük, hogy élettel teli dolgok vegyenek körül a régi, nyomasztó, múltbéliek helyett, hiszen életünk minőségét az fogja meghatározni, hogy a számunkra kiszabott éveket milyen tevékenységekkel és gondolatokkal töltjük meg.

——————-

Egyesületünk az “Egészségügyi prevenció a családokért – Hogy anya nagymama, apa nagypapa lehessen!” címmel kreatív online kampányt indított.

Ha szeretnéd megnyerni a képen látható értékes ajándékok egyikét, akkor 1 egyszerű TIPP-et küldj be Te is pályázati oldalunkra>> https://noiszem.hu/egeszsegert-palyazat/

Ez lehet pl. hogy a lelki egészségért minden este mesét olvastok a gyerekekkel…vagy biciklizem, hogy formában tartsam magam…
A játék 2023. szeptember 20. éjfélig tart!
Játékszabályzat: https://noiszem.hu/egeszsegert-palyazat-jatekszabalyzat/

Az Egészségügyi prevenció a családokért pályázat fődíja, egy 2 napos teljes egészségmegőrző feltöltődés a Harkányi Termál Psoriasis Centrumban.
A díj tartalmazza:
💙 2 főnek 2 éjszakára a szállást félpanziós ellátással
💙 gyógymedencefürdő használatot,
💙 20 perces masszázst mindkét főnek,
💙 20 perces BEMER kezelést mindkét fő részére,
💙 Internet hozzáférést,
💙 ingyenes parkolást.

JÁTÉKRA FEL! SOK SZERENCSÉT! 🍀

Share