Alig egy hónap és itt a Karácsony! Személy szerint az egyik kedvenc ünnepem: ilyenkor végre együtt lehet az egész család. És persze előkerülnek a finom falatok: mézeskalács, bejgli, zserbó. Ilyenkor könnyen felszalad jó pár kiló. Ezért úgy gondoltuk, kicsit felkészülünk a nagy karácsonyi édesség rohamra. ☺ Az előző kihívással ellentétben, most naponta ugyanazok a feladatok lesznek, csak kicsit jobban megdolgoztatjuk a kényes területeket: mindenből csinálunk egy kicsit, hogy a lehető legtöbb izmunkat használjuk. Elég 10-15 perc a napodból, és már tettél is valamit az egészségedért!

Ha szeretnéd még hatékonyabbá tenni a fogyásod, fogyassz almaecetet étkezések előtt. Csökkenti a vércukor szintet, blokkolja a keményítő felszívódását, ezáltal elősegíti a zsírbontást. Tegyél egy evőkanál almaecetet 3-4 dl vízbe, keverd jól össze és már ihatod is.  Egy hetes étrendet ajánlottam a múltkor, a 30 nap alatt az ajánlott étrendet kipróbálhatjátok, hogy esetleg még jobban látható legyen az eredmény!

Nagyon fontos, hogy a feladatokat helyesen végezd, hogy a gyakorlatok ne terheljék meg a térded vagy a derekad! A feladatokat csinálhatod egyben, vagy pici pihenővel is. Lássuk akkor a Mikulás helyett a medvét! ☺

Guggolás: 3 x 15

Állj vállszélességű terpeszbe, lábfejed nézzen előre. Guggolj le úgy, mintha egy székre ülnél: térded ne előzze meg a lábfejed, és engedd hátra a feneked. Tartsd meg egy pillanatra lenn, majd állj fel úgy, hogy a térded egy picit hajlítva maradjon. Végezd el ebből a sorozatot. Hogyan guggolj helyesen: itt megtudhatod!

Kitörés: 2 x 15 mindkét oldalra

Ez az egyik kedvenc popsi-comb formáló gyakorlatom. Állj jó nagy terpeszbe, hátad legyen egyenes. Hajlítsd be a lábad, de figyelj rá, hogy a törzsed ne döntsd előre, csak fel-le mozogjon. Mindkét térdednél legyen derékszög, térded itt se menjen a lábfejed elé. Tartsd meg egy picit, majd nyújtsd a lábad, de ne feszítsd vissza a térded. Ismételd meg újra. ☺

Plank: 1 perc

Feküdj hasra, támaszkodj meg az alkarodon, lábad legyen kis terpeszben, majd emeld meg a feneked úgy, hogy a tested teljesen egy vonalban legyen: hát, popsi és comb egy egyenest alkosson. Figyelj rá, hogy ne told ki a feneked, és ne is engedd le a talaj közelébe. És csak tartsd! Minél tovább bírod, annál jobb! ☺

Női fekvőtámasz: 2 x 10

Karod vállszélességnél szélesebb támaszban, az ujjak kissé befelé néznek, térdek a talajon. Engedd be a feneked úgy, hogy a hátad és a combod egy vonalba kerüljön. Engedd az egész tested a föld közelébe majd nyújtsd ki a karod újra. Hajrá!

Hasprés: 3 x 15

Feküdj hanyatt, szorítsd le a derekad szorosan a földhöz. Emeld fel a két lábad úgy, hogy a csípődnél és térdednél is derékszög legyen. Kezed legyen tarkón, könyöködet mindvégig szorítsd hátra. Emeld meg a felsőtested, tartsd meg egy picit, majd engedd vissza a talaj közelébe. A helyesen végzett hasprésről itt olvashattok!

Akinek szétnyílt a hasizma, annak nem ajánlott a hasprést csinálni, de ebben az esetben sem kell kimaradni a kihívásból, jó kis hasizomgyakorlatokat találhattok Szilvi előző cikkében, amelyek segítenek a problémán!

Tárogatás: 3 x 15

Maradj hanyatt fekve, kezeid tedd a feneked alá. Nyújtsd ki a lábad és feszítsd hátra a lábfejed. Tárd ki a lábad, majd zárd össze, hogy dolgozzon a belső combod! ☺

Kész is vagyunk! Nincs más dolgod, mint nyújtani egy picit, és folytathatod is a napod! ☺ A gyakorlatokat végezheted reggel vagy akár este, amikor jobban van rá időd. Tegyél minden nap egy kicsit Magadért, hidd el, sokkal jobban fogod érezni Magad ezután!

Szilvi Fitness

Aki szoptat, állapotos vagy nehéz fizikai munkát végez a kihívás megkezdése előtt mindenképpen kérje ki a kezelőorvosa tanácsát!

Share