“Milyen jó neked, hogy otthonról dolgozol, többet lehetsz a gyerekekkel!”- hallhattad te is (hallod még ma is?), amitől valószínűleg a te vérnyomásod is felszökött: eszedbe jutott a zsonglőrködés, ahogy játszol az ovissal, ellenőrzöd az iskolás leckéjét és közben egy prezentáción végzel utolsó simításokat.

Egyre több és több édesanya (vagy édesapa) él a világban, akinek elég egy laptop ahhoz, hogy dolgozni tudjon, vagyis növekszik a digitális nomád, a szabadúszó és a home office-ból dolgozó szülők száma. Nekik az otthonuk a munkahelyük, és bizony folyamatos kihívást jelent számukra összeegyeztetni e két szerepet. A tavaszi önkéntes karantén pedig csak szélesítette ezt a réteget.

Sokan a humorhoz, a nevetéshez nyúltak, hogy elviselhetőbbek legyenek ezek a terhek, és a közösségi médián osztották meg vicces történeteiket. Ezekből választottuk ki a 3 kedvencünket, sőt a végére még egy rövid bónusz sztori is befért!

 

  1. Konferenciahívás extrákkal

Erin De Boer (@accidentalsupermom) az Instagram oldalán osztotta meg saját történetét arról, milyen az, amikor a kicsik otthon éppen akkor alapítanak bandát és prezentálják a legújabb dalaikat, amikor neked kezdődik a konferenciahívásod. 

“Csak egy kis figyelmeztetés azoknak, akikkel ma konferenciahívásom lesz: a gyerekeim úgy döntöttek, rockbandát alapítanak, a számaik többsége állathangokból és különféle zöldségek megnevezéseiből áll, ráadásul az énekes és a dobos között heves művészeti vita zajlik.”

 

  1. Dolgok, amiért Anya elnézést kér a főnökétől home office idején

Amanda Marcotte (@storiesofamom) a Twitteren oszt meg gyakran vicces történeteket, aminek a főszereplői a gyerekei, ő, a munkahelye, a macskái, vagy méginkább a gyerekei. Mi most egy olyat választottunk Neked, ami magába foglalja az összeset:

“Eddig az alábbi extrém-furcsa dolgokért kellett elnézést kérnem a munkahelyemen:

 

  1. Van, ami jobban elvonja a munkádról a figyelmet, mint a vírus miatti aggodalom

Krista Myers Duzan a Facebook oldalán posztolta ezt a képet, az alábbi felirattal:

“Tudom, hogy a Covid ijesztő, de próbálj meg egy 4 éves mellől dolgozni, aki Pókembernek öltözve guggol a konyhaasztalon és azt suttogja mögötted, hogy “Hallod ahogy lélegzem?”

 

+1 Amikor kiderül, hogy Apának sem könnyű

Bár 3 vicces anyai történetet ígértünk, a keresgélés közben erre a szuper-cuki videóra bukkantunk, amit muszáj volt a mai poszt végére illesztenünk:

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Super productive . . Posting this vid of my kids climbing all over my husband @dadfeedingkids again today. Happy Monday ‍‍ . . . #momsbelike #toddlermeme #parentingmeme #parentingmemes #momlifeisthebest #momquotes #motherhoodthroughig #parenthumor #parentjokes #biglittlefeelings #toddlerlife #momlife #mindfulparenting #awesomedad #mindfulmom #momjokes #motherhoodunplugged #parenting #parentingwin #momlifestyle #momlifeisthebestlife #parentlife #mom #themotherhoodisreal #motherhood #dadlife #motherhoodrising #motherhoodunfiltered #motherhoodthroughinstagram #mommemes

Toddler Experts (@biglittlefeelings) által megosztott bejegyzés,

Neked van saját vicces történeted arról, amikor otthonról próbáltál dolgozni (kicsi) gyerek mellől? Nagyon szívesen olvasnánk! Küldd el nekünk üzenetben, vagy kommentelj az aktuális Facebook poszt alá!

Tudjuk, nem könnyű egy (vagy több) gyerek mellől, de bízunk benne, hogy ezt a gyűjtemény a helyzet humoros oldalára is segít rávilágítani, sőt egy kicsi vigaszt nyújt, hogy nem vagy egyedül!

Share