Kergetjük az álmainkat…kislány korunktól annyira szeretnénk boldogok lenni, hogy ebben a boldogságkeresésben elveszítjük a realitásérzékünket és csak loholunk előre, hogy egyszer majd nekünk is sikerül ami (legalábbis kívülről úgy tűnik) másnak gyerekjáték.

Ilyenkor újév táján az motoszkál sokunkban, hogy na most nincs kibúvó, itt az idő egy jobb élet reményében belevágni valami újba, és megváltoztatni ami rossz, nem működik az életünkben.

Na de hogyan kezdjünk hozzá? Kitől jöhet a segítség, hogy ne adjuk fel idő előtt? Képes vagyok rá? Annyiszor belevágtam már, abbamaradt, csalódtam és nehezen feszülök újra rá.
Mi nők számtalanszor megérezzük, hogy változtatnunk kell(enne) és mégis egy helyben topogunk, maradunk, tűrünk, elvagyunk és ábrándozunk, hogy egyszer mi is rút kiskacsából pillangók leszünk, vagy sikerül egy rég vágyott állás, netán meg merjük lépni, hogy kiszállunk egy nem működő párkapcsolatból.

De vajon milyen belső harc nem engedi, hogy végre a sarkunkra álljunk és nincs több kifogás elvét követve lépésről-lépésre elinduljunk egy jobb, szerethetőbb, tartalmasabb élet reményében.

Motivációs idézetek és könyvek sokasága nyitogatja a szemünket, mégis a LÉNYEG-re, belső hangunkra nem figyelünk, pedig ha elcsendesednénk…

A fejünkben nap, mint nap cikázó rengeteg gondolat nem segít abban, hogy tisztán lássunk, pedig erre van a legnagyobb szükségünk. Senki, de senki nem tudja átgondolni helyettünk azt, hol tart az életünk.

Egy kiadós séta a szabadlevegőn, egy testnek-léleknek gyógyír jógaóra, a relaxációs technika elsajátítása és alkalmazása csodát tehet velünk. Legyünk önzőek magunkhoz! Találjunk alkalmat önmagunkban, önmagunkkal lenni! Mert sajnos világ zaja, a stressz, a rohanás elnémítja a belső hangunkat, ami jelez(ne) nekünk, de meg sem halljuk…

Mikor voltál utoljára hálás valamiért? A gyermeked mosolyáért? Édesanyád főztjéért? Párod humoráért?
A hála nem kerül semmibe, de aki kapja, annak örömet ad.

Mikor ölelted meg szeretteidet? Bizony gyakorta megfeledkezünk róla, pedig az ölelés erősíti a szeretet érzését, s mellette az önbizalmunkra is jó hatással van. Akit gyakran átöleltnek az pozitív energiával, érzésekkel gazdagodik, mert az öleléssel energiák cserélődnek, s ez kihat közvetlen környezetünkre is.
Nem beszélve belső békénkről, mely belső hangunk fellegvára…Minden élethelyzetből ki lehet hozni egy jobbat! Törekedjünk erre nap, mint nap, ne csak az újév körüli napokban! Akkor sokkal könnyebb lesz mindenre megoldást találni!

Ide veled 2023!

Share