AZ EGYESÜLETÜNKRŐL

A Mindennapok Női Szemmel Egyesület azzal a céllal alakult, hogy megszólítson minden nőt, tekintet nélkül korra és érdeklődési körre. Mindenkit arra buzdítanak, hogy merjen az lenni, aki lenni szeretne. Hirdetik, hogy minden nő úgy tud hozzátenni a legtöbbet a társadalom épüléséhez, ha lehetőséget kap kibontakozni abban a tevékenységben, amelyben jól érzi magát – akár gyermeket nevel közben, akár nem.

Az egyesület célkitűzései között szerepel a nők családon belüli és kívüli szerepének bemutatása és elismertetése, a kisgyermekes nők segítése a munka világában való visszatérésre, és ennek érdekképviselete, valamint figyelemfelhívás a nők és családok testi és lelki egészségmegőrzésének fontosságára.

Programjaikat, aktivitásaikat minden évben ezen célok támogatására szervezik és valósítják meg. A Család és KarrierPONTok működtetése mellett többek között nőket támogató, pszichológiai témájú klubesteket, jeles ünnepekre, pl. Nőnap, felhívó kampányokat, játékos aktivitásokat, a nőket megszólító és segítő online tartalmakat és offline kiadványokat is megvalósítanak.

A NŐI SZEM BLOGRÓL

Hogy kicsoda a Nő? Hogy nem ismered?! Óh, a Nőt igazán senki sem ismeri, hisz hol ilyen, hol olyan…

Bámulatosan tudja változtatni az alakját: hol biztonságot kereső kislány, vagy szemérmes csitri, hol pajkos barátnő, vagy decens hölgy, lehet harcos amazon, dicséretes osztályelső és fáradt munkatárs, határozott főnökasszony vagy kedves konyhatündér, igazi tyúkanyóként a közösség lángjának őrizője. Máskor meg vas-lady vagy törékeny virágszál, igéző démon, ölelő kedves, szenvedélyes (néhol) csalfa szerető vagy épp szerető, hűséges hitves. Megint máskor magzatának dúdoló kismama, egy-két-sok gyereket kergető zilált vagy nett anyuka, unokáiért aggódó nagymama. Meglehet, halálos ágyad mellett, kezedet fogva Ő mondja el az utolsó imát.

A Nő ezer arca ezer tekintetet rejt, egy azonban bizonyos: a Teremtésben önálló küldetésünk van, amelynek beteljesítése nem valósulhat meg az éppígy ezerarcú Férfi nélkül. A világ kiábrándítóan szürke és unalmas hely lenne e két egymástól különböző, de egymást mindig feltételező pólus nélkül. Nő és Férfi – Férfi és Nő: az életet mozgásban tartó, Embernek rendelt örök kettősség.

A Női szem blog csapatának küldetése, hogy mindezek tudatában, ellenállva korunk nemek összekeverésére tett bizarr kísérletének éppúgy, mint a Nő méltóságát semmibe vevő idegen eszmék arculcsapásainak, a világot mindig nyitottan figyeljük, elemezzük, kérdéseket tegyünk föl és válaszokat keressünk, sőt igényt formálunk szűkebb és tágabb környezetünk életének alakítására. Hogyan is másképp? Női szemmel, mindig nyitottan!

DIABÉTESZ

Tudj meg mindent a cukorbetegségről.

Nézd meg a videóinkat

ÉTREND

Finomakat és egészségeseket főzünk.

Nézd meg a videóinkat

MOZGÁS

Hogyan mozogj jól?!

Nézd meg a videóinkat

TARTS VELÜNK!

Share