A nagymamák világnapja azoké a nőké, akik először kislányok voltak, majd anyák lettek, most pedig ismét új szerepben vannak jelen életünkben. A nagymamáké ez a nap, akik felneveltek minket, akik mintát és példát adtak elénk. Akik áldozatokat vállaltak, hogy mindenünk meglegyen. És ők most is jelen vannak, kísérik az életünket, aggódnak és féltenek, együtt örülnek velünk, akár közel, akár távol vagyunk tőlük. És sütnek-főznek, bár már leginkább az unokák kedvére. Valahogy mégis van már idejük arra, amire szülőként talán nem jutott: figyelni, tanítani, türelemmel, bölcsességgel.

Mesélni… mi volt régen?
Milyen élete volt neki kislányként?
Az unokák csak ámulnak: milyen volt az ő anyukájuk kicsinek?
A családi történetek megelevenednek szavai nyomán – hála érte, hogy hallhatjuk!


Nagymamáink talán már ránk szorulnak: a betegségek, az élet viharai elgyengítették, lehet, hogy az
emlékezete sem a régi. Mégis fontos számunkra, mert mi emlékezünk: a múltunkat, ezáltal
jelenünket meghatározó személy ő, és a róla való gondoskodással egy picit visszaadhatjuk a törődést,
a szeretetet, amit tőle kaptunk. Gyermekeink számára így válunk mi magunk is példává.

Szülőként arra is gondolok:

Vajon én milyen nagymama leszek?
Mennyire leszek erőm teljében, hogy segíthessem gyerekeimet, unokáimra bírok-e majd vigyázni?
Mit fogok tanítani nekik, elmesélni?
Milyen példa leszek?

Örülök, hogy van, aki előttem jár és elgondolkodtat: mennyire fontos szerepet játszik az én
nagymamám és édesanyám, gyermekeim nagymamája! Most még van lehetőség változtatni, döntéseket hozni azért, hogy egy nap Te is betölthesd ezt a csodálatos szerepet, hogy megőrizd testi-lelki frissességedet e nemes feladathoz!

Addig pedig tiszteld, szeresd, támogasd nagyszülődet – amíg van rá mód!


“Hogy anya nagymama, apa nagypapa lehessen!” címmel egészségügyi prevenciós kampányt indítunk!


Megelőzés- életmódváltás- tesi-lelki egészség

Szeretnénk az egészséges életmódra való átállásban támogatást nyújtani most kiemelten a családos nőknek. Fontos, hogy részükre kitágítsuk a megszokott kereteket és megtörjük azt a sémát, hogy az egészségmegőrzés egyenlő az egészséges receptekkel. Az egészségmegőrzés során az étkezés csupán az egyik pillér, a testmozgás, a lelki egészség, a preventív szűrővizsgálatok és a tartós életmódváltás támogatása mellett. Felvállaljuk, hogy megmutatjuk, milyen trükkjeik, tippjeik, life hack-jeik vannak valós családanyáknak a saját környezetükben, amit bárki könnyedén bevezethet saját és szerettei körében.

Hamarosan indul egészségügyi prevenciós online versenyünk a Nőiszem Facebook oldalán!

A verseny során Te is be tudod küldeni saját történeted (képpel és szöveggel, vagy videóval), melyben megmutathatod, milyen okos ötletekkel “cselezted ki” családodat, és ezzel a legtöbbet tetted értük, hogy egészségesebben éljenek!

Minden nevezőknek egy hónap áll majd rendelkezésére, hogy képpel és szöveggel, vagy videóval beküldje és kiposztolja saját történetét, amik közül egy négytagú szakmai zsűri választja ki a legjobb ötöt trükköt (a dedikált 5 tematikán belül), akiknek szponzori ajándékcsomagokkal kedveskedünk.
Az összes nevező között pedig egy külön ajándékot is kisorsolunk.

A díjazott ötletek ezt követően saját csatornáinkon egy hónapig folyamatosan posztolásra kerülnek, ezzel is elősegítve azok széleskörű megismerését.

Share