Hamarosan bár csillagászati értelemben is itt az ősz, a szokatlanul meleg időjárás nem vesz róla tudomást: “Életünk, megszépíti egy fénysugár, elkísér az indián nyár…” – szól a régi sláger szövegében is…

Javában tart a „vénasszonyok nyara”, s noha az éjszakák már hűvösebbek és nappalok is megrövidülnek, a déli órákra mégis felmelegszik a levegő, s a langyos déli szél alig mozgatja az őszre készülő faleveleket. Ebben a szelíd, napsugaras utónyár egyfajta nyárbúcsúztatóért kiált.


Az előttünk álló őszköszöntő hétvége is telis-tele lesz izgalmas programokkal, akár egy jó kis fesztiválra, szabadtéri mozizásra, színházi előadásra, koncertre, netán szabadtéri barangolásra vagy gasztro-élményekre vágysz. Mi most három klassz fővárosi kulturális programot ajánlunk figyelmedbe.

1. program – A Budapesti Fesztiválzenekar koncertje a Hősök terén
2023. szeptember 2., szombat

Budapest 150. születésnapja alkalmából ingyenes, nagyszabású koncerttel kedveskedik a Fischer Iván vezette Budapesti Fesztiválzenekar.

Ha szereted a nagyzenekari, közösséget összehozó élő koncertek varázsát, semmiképpen ne hagyd ki!


Tudtad, hogy 1923-ban, Budapest 50. születésnapján nagy jelentőségű ünnepi hangversenyt rendeztek ugyanitt a Hősök terén? Anno itt mutatták be az ünnepi alkalomra készült új műveket: Dohnányi Ernő Ünnepi nyitányát, Bartók Béla Táncszvitjét és Kodály Zoltán Psalmus Hungaricusát.

Ehhez a kultúrtörténeti előzményhez méltó koncertre készül most a nagy hírű Budapesti Fesztiválzenekar. Egy kerek évszázad után a szabadtéri koncerten először csendül fel – a Budapest Főváros Önkormányzatával közösen hirdetett zeneszerző-pályázat győztese, – Oláh Patrik Junior Prima díjas zeneszerző Fusion című zenekari nyitánya.

A zenei program menete:
OLÁH PATRIK: FUSION (FÚZIÓ) – ŐSBEMUTATÓ
LUDWIG VAN BEETHOVEN: 3. (ESZ-DÚR, „EROICA”) SZIMFÓNIA, OP. 55

Jó hír, hogy a hangverseny ingyenes, a részvételhez regisztrálnod nem szükséges!
Az eseményről további információt ITT olvashatsz!


2. program – Pozsonyi Piknik, Budapest – Újlipótváros
2023. szeptember 2., szombat

Szereted a színházat, s benne a komoly, a vidám és zenés darabok varázsát?
Akkor Téged is vár Budapest egyik legnépszerűbb, legnagyobb civil kulturális rendezvénye!
Igazi színházi fesztivál hangulatba csöppenhetsz, ha a Pozsonyi Piknikre kilátogatsz. Garantáltan Te is megtalálod a számodra legjobb és legérdekesebb programokat, hiszen 2 színpadon több mint 30 fellépő, közel 50 kitelepülő színház, és 200 vásáros, kézműves, és gasztro kitelepülő vár.


Kapcsolódj ki, add át magad a színház varázsának!
Keresd meg kedvenc színésze(i)det, hidd el eggyel biztosan összefutsz, és még selfiet is készíthetsz vele:)

A részletes program a Pozsonyi Piknik weboldalán megtalálod!

3. program – KISKERTPIAC – nagy növényvásár & dizájn, természetesen // Mad Garden Buda
2023. szeptember 3., vasárnap

Városi kertészek, urban jungle rajongók, ezt a program nektek szól!🌿

Imádod a kertészkedést a fűszerek izgalmas világát?

Szeptember 3-án, vasárnap szabadtéri, aroid és más szobanövények, termelői fűszernövények, pozsgások, kaktuszok, adeniumok, hibiszkuszok várnak az óbudai paradicsomban, a Mad Garden Buda területén. A növények mellett pedig természetes dizájn lakberendezési és divat kiegészítők, a fenntartható életmód kellékeit is megtalálod a kiállítók kínálatában.

További információt ezen a linken szerezhetsz be az eseményről!


Ha már erre a hétvégére betábláztad volna magad, akkor ajánlunk számodra egy jövő heti izgalmas gasztro-programot, ahol garantáltan mind a tíz ujjadat megnyalod! 🙂

+ 1 gasztro-tipp!Asian Streetfood Market // Botellón Terasz
2023. szeptember 14-16.

Tegyél egy ízutazást a távol-keleti fűszerek és ételek utánozhatatlan birodalmában!

Friss és izgalmas ízek, autentikus, klasszikus és egzotikus italokat kóstolhatsz, tehettek egy ízutazást a fűszerek páratlan világába. Az ízkavalkád mellett élő zene és tánc is vár benneteket a Botellón Teraszon.

Az ízkavalkád mellett számítani látványos és különleges programok várnak: Kínai oroszlántánc, élő zene, isteni ázsiai ételek, frissítő italok, állatbarát környezet, extra hangulatos dekoráció

A belépés ingyenes!


A program részleteit ITT találod!Share