A befőzési szezon hajrája: mit lehet még eltenni télire?

A befőzés fő időszaka a nyár, hiszen ekkor érik azoknak a gyümölcsöknek és zöldségeknek a nagy része, amiket tartósítani tudunk. Júniusban a kamrába kerülhet az eperlekvár és a cseresznyebefőtt, a ribizlilekvár és a meggybefőtt. Mi idén csináltunk először feketeribiszke-lekvárt, aminek előkészítése annyira macerás volt, hogy megfogadtam, ez volt életemben az utolsó is (aki nem kap […]

Share

“Fogyókúrás hazugságok” – Ne hidd el, higgy Magadban!

Fogyókúra

10 kiló két hét alatt! Ha ezt eszed, a kilók leolvadnak rólad! Csináld végig a gyakorlatsort és két hét alatt lapos hasad lesz! Ugye mindenki találkozott már ilyen, és ehhez hasonló szalagcímekkel? De ugye nem hiszünk nekik? Ne hagyjuk, hogy becsapjanak minket! Persze szeretnénk minél gyorsabban elérni az álomalakot, lehetőleg minél kevesebb szenvedéssel, de azért […]

Share

6 jó tanács a tavaszi megtisztuláshoz

Az embereknek arról a szóról, hogy „böjt”, rögtön a kereszténység és a húsevés Húsvét előtti 40 napos tilalma jut az eszébe. A böjtölés hagyománya azonban sokkal régebbi időkbe nyúlik vissza, és magát a teljes megtisztulást jelenti. Őseink a tavaszi napéjegyenlőség előtti időszakot választották ki erre. Logikus is, hiszen a téli időszak alatt sokkal zsírosabb, cukrosabb […]

Share