„Csakazértis” lefogyok: avagy hogyan legyen szép hasunk pár hét alatt!

Eljött az újév, itt a fogadalmak ideje. Most akkor is lefogyok, ha eddig sosem sikerült. Diéta ezerrel, és irány az edzőterem. Sajnos azonban a kezdeti lelkesedés nagyon gyorsan, akár már az első pár napban alább szokott hagyni. Hogy miért? Mert nem vagyunk elég kitartóak és azonnali eredményt akarunk. Pedig egy kis kitartással látványos eredményt érhetünk el akár már pár hét alatt is.

Mondhatnánk, hogy könnyű annak, aki nem hajlamos a hízásra, vagy éppen még sosem szült gyereket. A második gyermekem születése után szembesültem azzal, hogy a hasam már bizony sosem lesz olyan, mint régen. De bármennyire is hihetetlen: hála a belefektetett energiának, még szebb is, mint előtte! És ez csak és kizárólag Rajtunk múlik!

Hogy segítsünk egy kicsit Nektek, hoztunk januárra egy hasazós „kihívást”, melyet, ha rendszeresen csináltok, és az étkezésre is odafigyeltek, feszes és izmos hasatok lehet!

A mozgás előtt mindig melegítsünk be picit, mozgassuk át az izmainkat!

Nézzük a feladatokat!

Plank:

Szerintem ez az egyik legjobb és legkomplexebb hasizom erősítő gyakorlat! Én, ha több plank-et csinálok egy nap, garantáltan izomlázam lesz holnapra. Ezt nem sok gyakorlattal tudjuk ilyen könnyen elérni. A hasizmunk összes izma dolgozik, miközben szinte az egész testünk megfeszül. Nagyon sok variációja létezik, én ebből most hármat hoztam el Nektek.

Tartsuk egyenesen!

Támaszkodjunk meg az alkarunkon, lábunk legyen kis terpeszben. Emelkedjünk el a talajtól ás tartsuk a törzsünket egyenesen. Ne toljuk ki és ne is engedjük le a föld közelébe a fenekünket. Nincs már dolgunk, mint ebben a testhelyzetben megtartani magunkat 1 percen keresztül. Ne ijedjünk meg, ha nem megy elsőre, napról napra erősebbek leszünk!

Emeljük fel váltva a lábainkat!

A kiinduló helyzet most is ugyanez: törzs egy vonalban legyen. Majd emeljük fel először az egyik, majd a másik lábunkat. Végezzük el a gyakorlatot 8-szor az egyik, majd 8-szor a másik lábbal. Figyeljünk rá, hogy a popsinkat ne toljuk fel!

Támaszkodjunk a tenyerünkön!

Most is ugyanabból a testhelyzetből indulunk, csak felemelkedünk a tenyerünkre, váltott karral, majd vissza. Végezzünk ebből is 3-3 kört. Ha ezt túl nehéznek találjuk elsőre, csak emelkedjünk fel és tartsuk meg a törzsünket 1 percen keresztül.

Hasprés:

A haspréshez feküdjünk hanyatt, húzzuk fel a lábainkat, térdünknél és csípőnknél legyen derékszög és a lábfejünk legyen visszaszorítva. Derekunkat mindvégig szorítsuk le a talajhoz, könyökünket feszítsük hátra. Nem kell túl magasra emelkednünk, csupán a lapockánk aljáig.

A leírt kombinációt 3 körben végezzük el!

Hasprés csak törzsemeléssel: 8 db

Hasprés törzsemeléssel és váltott térdhúzással: 4-4 db

Hasprés törzsemeléssel és térd felé fordulással: 4-4 db

Biciklizés:

Maradjuk hanyatt fekve, térdeinket húzzuk fel, derekunkat szorítsuk a talajhoz! Lassan kezdjünk el biciklizni, a talajhoz közel érve egy pillanatra állítsuk meg a nyújtott lábunkat. Végezzünk 8 lassú, 16 gyors, majd megint 8 lassú kört.

Nyújtás:

Bármilyen edzést is végezzünk, nem szabad elfeledkeznünk a nyújtásról a végén. Maradjunk a hátunkon fekve, majd nyújtózzunk a karunkkal és lábunkkal, amennyire csak tudunk. Ezután feküdjünk hasra, és alkaron támaszkodva emeljünk meg a felsőtestünket!

Végezzük el minden nap ezt a 10-15 perces gyakorlatsort, és pár hét alatt látni fogjuk az eredményt! ☺

Hétfőn indulunk, tehát január 22-én és február 20-án fogunk végezni! Pihenőnapok 5 naponta: január 26, január 31, február 5, február 10, február 15, február 20 és február 25. Tartsatok velünk! Az sem baj, ha kimarad egy-egy alkalom, de a kitartás fontos, ne adjátok fel az első alkalommal!

Szilvi Fitness

Karácsonyi kihívásunkat itt láthatjátok, a hozzá kapcsolódó egy hetes étrendet pedig itt. Akinek pedig szétnyílt hasizma van, az is csinálhatja Szilvi által javasolt módon, aminek leírását az egyik előző cikkében találjátok. A gyakorlatok helyes elvégzésének módjáról is olvashattok itt.

Aki szoptat, állapotos vagy nehéz fizikai munkát végez a kihívás megkezdése előtt mindenképpen kérje ki a kezelőorvosa tanácsát! És sose felejtsetek el edzés előtt bemelegíteni!

Share