Mi nők, szeretünk igazi Nők lenni: szépek, csajosak és vonzók. De mi a helyzet az edzéssel? A küzdősport tényleg csak a férfiaknak való? Bennünk nem él a fenevad? Pár hónapja nyitotta meg kapuit a Beast Arena, ahol mi, nők is igazi harcosok lehetünk! A terem tulajdonosával, Bittner Csabával beszélgettem.

Honnan jött a Beast Arena gondolata?

Körülbelül 30 éve foglalkozom harcművészetekkel. Szerettem volna egy olyan edzőtermet létrehozni, mely kifejezettem ezekre fókuszál. Az idelátogatók 10-féle küzdősportot próbálhatnak ki, emellett funkcionális és személyi edzést is választhatnak. Az edzések egy része koedukált (Barbár tréning), de vannak kifejezetten, csak nőknek szóló erő/állóképesség- fejlesztő csoportos órák is (Amazon tréning).

Milyen edzések közül választhatunk?

Küzdősportok közül lehetőség van a box, MMA, Brazil Jiu-Jitsu, Thai box, Kick box és Savate kipróbálására. Ezeken kívül funkcionális edzéseken is részt vehetünk: Kettlebell, Amazon tréning és Barbár tréning keretében. A „tréningeket” úgy alakítottuk ki, hogy olyan erő-állóképesség fejlesztő edzést hozzunk létre, mely alapozó edzés lehet a küzdősportok mellett, de akár önmagában is hatékony testmozgás. Komplex edzésforma, mely az egész testet és izomzatot megdolgoztatja (funkcionális köredzés jelleggel); a 90 perc során pedig teljesen kizárhatjuk a napi gondokat, ezzel tökéletes stresszlevezetőként is működik.

Milyen korosztálynak ajánlott ez az edzés?

A csoportos órák 14-16 éves kortól ajánlottak, felső korhatár nincs, volt már 70 éves látogató is. Van kifejezetten gyerek Savate edzés, valamint hamarosan indul gyerek birkózás is, amin már 6-8 éves kortól részt vehetnek a gyerekek. Loványi Viktor vezetésével folyamatos utánpótlás-képzés van, és már a legkisebbek is versenyeken indulnak. 12 éves kor alatt az edzés célja a sport megszerettetése, a koordináció fejlesztése, fegyelem és a társaságba való beilleszkedés megtanulása.

Sok nő jár le a terembe?

Egyre inkább növekszik a nők száma ezen a területen is. Pár éve még inkább csak a férfiak űzték ezeket a sportokat, de ma már egyre több nő is kipróbálja magát a küzdősportokban. És ami óriási előny, hogy nincs sérülésveszély, hiszen az edzés nem a küzdelemről szól. Fejleszti a koordinációt, növeli az erőnlétet, és ami nem utolsó szempont, teljesen kikapcsol. Az Amazon edzéseket kifejezetten nőknek fejlesztettük ki: az állóképesség növelésén túl a kényes területek (comb, fenék, csípő) megdolgoztatása a cél.

Kiknek ajánlod a személyi edzést?

Elsősorban azoknak, akiknek a napi tevékenységébe nem illeszthetőek be a csoportos órák, mert inkább napközben van idejük a testmozgásra. Személyi edzés keretében bármely küzdősportot, vagy funkcionális edzést választhatnak, de igyekszünk a speciális igényeket is kielégíteni. Ülőmunkát végzőknek és korlátozott mozgású életvitelt folytatóknak ajánlott pl. a core edzés, mely javítja a tartást, és segíthet a gerincproblémák kezelésében.

Teljesen kezdők is részt vehetnek az edzéseken?

Edzőink fokozottan figyelnek arra, hogy minden résztvevő helyesen végezze a feladatokat. Így elkerülhető a sérülés és az egyéb területek (pl. térd vagy derék) megterhelése. A kezdőknek szánt edzéseken megtanulják a gyakorlatok helyes kivitelezését, és felkészítik a testüket a tréningek nyújtotta terhelési szintre.

Milyen maga a terem?

A Beast Arena az egyik legnagyobb küzdősportokra szakosodott edzőterem.  Az Új Buda Centerben 1200 m2-en várja azokat, akik ki mernek lépni a komfortzónájukból, tesztelni akarják a kitartásukat, és valóban kemény edzésre vágynak. Az aréna nagy belmagassággal, óriási üvegfelületekkel, természetes fénnyel és klimatizált légtechnikával várja az odaérkezőket.

Kedvet kaptam, van rá lehetőség, hogy kipróbáljak több edzést is?

A közeljövőben több nyílt napot is szervezünk, ahol lehetőség van többféle edzést ingyenesen kipróbálni. 11 és 16 óra között rövidített, 40 perces edzésekkel várjuk a látogatókat, hogy megtalálják a számukra leginkább tetsző testmozgást. A nyílt napok időpontja: november 5., november 18. és december 9. Mottónk: Merj elfáradni! Aki nem fél előhozni magából a fenevadat, megtalálja az órarendet a Beast Arena weboldalán, vagy regisztráljon a nyílt napok valamelyikére, akár most vasárnapra! Beast Yourself!

Szilvi Fitness

Share