Hamarosan itt az apák napja, amit szeretnénk méltó módon megünnepelni. Hiszen APA is csak egy van, nem igaz?

Májusban az édesanyák kerültek figyelmünk középpontjába, a június pedig hagyományosan az édesapáké. Az apák napját, az anyák napjával ellentétben, Magyarországon még mindig nem ünneplik annyian és olyan méltón, mint kellene. Hamarosan elérkezik a napja, hisz idén június 16-án, vasárnap lesz apák napja.

Mi most igyekszünk az apaság több árnyalatát bemutatni és hangsúlyozni, hogy az apaszerep is legalább annyira fontos és felelősségteljes feladat, mint az anyaszerep.

„Az első lépés: kimondani, hogy szükség van az apákra” – állítja Léder László, aki maga is két kislány édesapja, pszichológus, az Apa Akadémia vezetője.

Az Apa Akadémia küldetése a modern apaság legfontosabb kérdéseinek megvitatása és az édesapák segítése. Az Akadémia előadásokkal, tréningekkel és egyéni tanácsadással segíti az apákat és anyákat abban, hogy az apák minél többet és “elég jó apaként” vehessenek részt gyermekeik nevelésében és a családi élet alakításában. Az alapító jelenleg néhány hónapos babájával otthon van GYED-en és igyekszik minél jobban kiélvezni a babázást és ezt a néhány csodás hónapot.

Szeretettel ajánljuk a “Csendes apaforradalom” című könyvét, melyről így vall maga a szerző:

“A könyvet nagyjából egy év alatt írtam meg, de régóta tervezgettem, gyűjtöttem a témákat, a történeteket. Igazából az Apa Akadémia tapasztalataira építettem. Ott jól látom, hogy mik azok a kérdések, amiket nagyon fontos lenne, hogy tisztázzunk a modern apaság sikere érdekében. Ha mondhatok egy példát: a könyvben írok a keménykedő apa mítoszáról is, mert ez az egyik legkárosabb apai nevelési stílus. A könyv nyolc apamítoszt szed szét. A feleségem megfogalmazása szerint: sírós-nevetős könyvet írtam.”

Ez az ünnep még most is alakul, sokan nem tudjuk, hogy mikor is van pontosan Apák Napja. Minden családi ünnep fontos a családi léleknek. Ünnepeljük együtt az édesapákat! 

Share